Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Voda vyplavila telo 61-ročného muža. Chcel preplávať jazero
Zdielať na

Voda vyplavila telo 61-ročného muža. Chcel preplávať jazero

KOŠICE / Košičan sa pod hladinou vody stratil v utorok okolo jednej poobede. Hasiči a potápači po ňom pátrali niekoľko hodín, ale bezvýsledne. Jeho telo na breh vyplavila voda až v stredu ráno. Hasiči najprv uviedli, že mal 63 rokov, neskôr sa ukázalo, že mal 61 rokov.

V utorok okolo jednej poobede sa 61-ročný Karol vybral kúpať do miestneho jazera. Chcel preplávať z jedného brehu na druhý, no zrazu zmizol pod hladinou. Privolaní hasiči a záchranári po ňom ihneď začali pátrať. No ani po niekoľkých hodinách sa im ho nepodarilo nájsť. Podľa televízie JOJ jeho telo v stredu ráno vyplavila voda. 

Karol sa k jazeru vybral sám. Stretol sa s kamarátom, ktorému neskôr povedal, že prepláva jazero. "Kričal som za ním, aby sa vrátil. On aj napriek tomu plával ďalej, až kým nezmizol pod vodou," hovorí jeho kamarát. Okamžite bežal k plavčíkovi, mužovi už ale pomôcť nedokázali a tak ihneď privolali záchranné zložky. "Jednotka začala najprv vyhľadávanie, ale nakoľko sa nám to nedarilo, museli sme zavolať brigádu," hovorí veliteľ zásahu Martin Baran. Presná príčina tragickej udalosti je momentálne predmetom vyšetrovania.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy