Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Chlapca pomohol vypátrať policajný pes Assco
Zdielať na

Chlapca pomohol vypátrať policajný pes Assco

CHORVÁTSKY GROB / Prípad malého chlapca z Chorvátskeho Grobu mal šťastný koniec. Vypátrať ho pomohol výborný čuch policajného pátrača Assca.

Policajná hliadka vyrazila v nočných hodinách do obce Chorvátsky Grob, kde nahlásili, že 10-ročný chlapec neprišiel domov. Do akcie zapojili aj nemeckého ovčiaka Assca. Ten mal k dispozícii pach chlapca z jeho osobných vecí. Následne chytil stopu a suverénne viedol svojich pánov po dedine. 

Assco viedol pátrací tím okolo školy, až prišiel k betónovej garáži, kde sa zastavila začal štekať. To už bolo jasné znamenie pre policajtov, aby miesto preskúmali. Assco sa nemýlil a chlapca našli na streche. "Policajti zniesli chlapca na zem, kde bol následne privolanou službou rýchlej zdravotnej pomoci skontrolovaný a bez zranení odovzdaný rodičom," informuje policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.  

Nie je to po prvýkrát kedy štvornohí pomocníci vyriešili prípad. Aj fenka belgického ovčiaka Besy začiatkom roku označila v ruinách domu miesto, kde sa nachádzal zasypaný majiteľ. Policajní psi zasahujú ročne okolo 20 tisíc krát. A vo väčšine prípadov sú aj úspešní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy