Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Otcovrah z Cíferu ostáva vo väzbe. Sťažnosť mu nepomohla
Zdielať na

Otcovrah z Cíferu ostáva vo väzbe. Sťažnosť mu nepomohla

CÍFER / Dvadsaťročný Brian, ktorý začiatkom júla zabil svojho otca, môže na slobodu zabudnúť. Obvinenému sa nepáčilo rozhodnutie okresného súdu, ktorý ho vzal do väzby. Krajský súd však bol rovnako nekompromisný.

O návrhu na väzobné stíhanie sa rozhodovalo ešte 15. júla. Po tom, ako ho okresný súd vzal do väzby, on a jeho advokát podali voči väzbe sťažnosť, o ktorej musel rozhodnúť krajský súd. 

Napriek tomu, že chcel Brian s advokátom nahradiť väzbu na okresnom súde písomným sľubom, probačným a mediačným dohľadom a zárukou dôveryhodnej osoby, súd bol neoblomný. Navyše do väzby ho vzali zo všetkých troch dôvodov. Z obavy o útek, z ovplyvňovania svedkov a z pokračovania v trestnej činnosti. Rovnaký názor mal aj krajský súd. 

Polícia ešte vyšetrovanie neukončila. Stále prebiehajú výsluchy svedkov či znalecké dokazovania. Brianovi hrozí trest od 20 do 25 rokov väzenia alebo doživotie za vraždu, ktorú vykonal ešte 12. júla. Jeho otec utrpel po Brianovom útoku približne 30 bodných a rezných rán po celom tele. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy