Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Chystali teroristický útok na letisku. Polícii sa podarilo ho prekaziť
Zdielať na

Chystali teroristický útok na letisku. Polícii sa podarilo ho prekaziť

SYDNEY / Austrálska polícia zmarila teroristický útok. Cieľom útočníkov malo byť lietadlo na medzinárodnom letisku v Sydney. Podľa dostupných informácií útok pripravovali islamisti. Na všetkých domácich aj medzinárodných termináloch v krajine posilnili bezpečnostné opatrenia.

"Som trochu nervózny, ale verím ľuďom, ktorí si robia svoju prácu. Nevadí mi, že som musel prísť skôr, aby som absolvoval všetky kontroly. Je to správna vec," takto sa vyjadril jeden z cestujúcich o predĺžených kontrolách. V celej Austrálii sa totiž predĺžili z jednej, na dve hodiny. Dôvodom bola informácia, že v Sydney určitá skupina ľudí plánuje teroristický útok pomocou výbušniny a jeho cieľom má byť letecký priemysel.

Sám premiér Malcolm Turnbull vyzval cestujúcich, aby sa na letisko dostavili skôr pre zvýšenú kontrolu, ktorá zaberie viac času. Tiež ich požiadal, aby minimalizovali príručnú batožinu. "Môžem potvrdiť, že včera v noci sa uskutočnila veľká proti-teroristická operácia. Tá prerušila teroristické spiknutie, ktorého cieľom bolo zničiť lietadlo. Operácia stále pokračuje. Polícia už zadržala štyroch ľudí aj značné množstvo materiálu, ktorý mal byť pri útoku použitý." Zatiaľ ale ani jedného z mužom neobvinili. Vyšetrovanie naďalej pokračuje. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy