Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Colníci odhalili sklad s viac ako piatimi tonami nelegálneho tabaku
Zdielať na

Colníci odhalili sklad s viac ako piatimi tonami nelegálneho tabaku

KOKAVY NAD RIMAVICOU / V okrese Poltár odhalili colníci sklad nelegálneho tabaku. Mladý muž z Kokavy nad Rimavicou skončil vo väzbe a hrozí mu až osem ročné väzenie. Ak by sa obvinenému podarilo tabak predať, spôsobil by únik na dani takmer 400 tisíc eur.

Peter (31) raziu pravdepodobne neočakával. Keď popoludní zasiahli colníci, bol práve v sklade. Peter tam mal tabak uložený v krabiciach a vo vreciach. Na prevádzkovanie daňového skladu s tabakom a tabakovými výrobkami ale nemal povolenie. "Colníci z kriminálneho úradu finančnej správy zaistili v tomto prípade viac ako päť ton tabaku na výrobu nelegálnych cigariet," informuje hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková. 

Predbežnú škodu vyčíslili na viac ako 385 tisíc eur. Petra tak obvinili zo zločinu porušovania predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. Teraz mu hrozí tri až osem ročné väzenie. Vyšetrovateľ podal podnet na jeho väzobné stíhanie, je totiž v inom prípade stíhaný za podobný skutok Úradom špeciálnej prokuratúry. Obvinený muž je momentálne v ústave pre výkon väzby, proti rozhodnutiu sudcu však podal sťažnosť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy