Skoro jasno
15°
Bratislava
Auto zrazilo tri deti, jedno ostalo zakliesnené pod autom
Zdielať na

Auto zrazilo tri deti, jedno ostalo zakliesnené pod autom

PINCINÁ / Chvíľková nepozornosť stačila a traja školáci skončili pod kolesami auta. Dvaja chlapci a jedno dievča vo veky od 11 do 14 rokov chceli pritom iba prejsť cez cestu. Nehoda mohla mať tragické následky.

Maďarský vodič, ktorý prechádzal cez obec Pinciná (okres Lúčenec), zastal pred priechodom a dával školákom prednosť. Kamaráti, ktorí tlačili vedľa seba bicykle, ešte ani poriadne nestihli vykročiť, keď prišiel náraz. Do stojace maďarského auta narazil ďalší vodič. Kristián, Paľko a Barborka nestihli uskočiť.

"Takou silou buchol do mňa, že iba to som videl, ako nesiem deti so sebou. Moje auto bolo úplne neovládateľné," spomína na strašný zážitok János. Dievča museli z pod auta vyslobodzovať. Pomáhali obaja vodiči. Deti boli pri vedomí, ale veľmi plakali. Záchranári odviezli do nemocnice všetky tri deti, ako aj spolujazdkyňu z maďarského auta. Ani jeden zo školákov našťastie nie je v ohrození života. Utrpeli rôzne poranenia hlavy, hrudníka, rúk, či chrbtice.

"U obidvoch vodičov bola vykonaná dychová skúška, ktorá mala negatívny výsledok. Vodičovi, ktorý je dôvodne podozrivý zo zavinenia dopravnej nehody, bol zadržaný vodičský preukaz," informuje hovorkyňa polície Petra Kováčiková. Svoju vinu a nepozornosť pripúšťa aj samotný vodič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy