Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pozor na falošného inšpektora. V skutočnosti kradne
Zdielať na

Pozor na falošného inšpektora. V skutočnosti kradne

Archívna reportáž

NITRA / Falošný inšpektor slovenskej obchodnej inšpekcie oslovil ešte v stredu predavačku v novinovom stánku a požiadal ju o doklady a o pracovnú zmluvu. Prikázal jej aj prerátať všetku hotovosť, ktorú má k dispozícii. Následne ju okradol o 260 eur.

Predavačku v novinovom stánku oslovil muž na rušnej ulici v centre Nitry okolo jednej hodiny popoludní ešte v utorok. Počas toho ako za pultom hľadala doklady, o ktoré ju požiadal jej z peňazí zmizlo 260 eur. To, že jej peniaze chýbajú zistila až neskôr.

Podozrivý asi 30 až 40 ročný muž je vysoký asi 180 cm. Mal krátke hnedé vlasy a dioptrické okuliare.  

Polícia vyzýva majiteľov a zamestnancov obchodov k opatrnosti pri komunikácii s cudzími ľuďmi, ktorí by sa domáhali vykonávania kontrol. Majitelia aj zamestnanci by si mali pamätať, že inšpektori chodia na kontroly vo dvojiciach, preukazujú sa služobným preukazom v hnedom koženom obale, s fotografiou a so služobným číslom. Čo je dôležité, nikdy nežiadajú predložiť ku kontrole peniaze. 

Totožnosť osoby je možné si preveriť aj na príslušnom pracovisku obchodnej inšpekcie telefonicky, ale aj to, či vôbec boli v daný deň na kontrolu vyslaní inšpektori. 

Pozriet si archívnu reportáž, v ktorej falošný policajt úradoval tiež pri Nitre. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy