Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bývalého elitného policajta a autora detektívok prepustili z väzby na kauciu
Zdielať na

Bývalého elitného policajta a autora detektívok prepustili z väzby na kauciu

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalý policajný funkcionár a autor detektívok, vystupujúci pod pseudonymom Václav Neuer, predstúpil pred sudcu Špecializovaného trestného súdu. Muž obvinený z členstva v zločineckej skupine Takáčovci je už štyri mesiace vo väzbe. V stredu žiadal o prepustenie. Spravodajský štáb TV JOJ to sledoval priamo na mieste.

Autor detektívnych príbehov a v minulosti aj bratislavský šéf Úradu boja proti organizovanej kriminalite je posledným zo skupiny zadržanej počas policajnej akcie Aladin, ktorý je stále za mrežami. Vo väzbe je už štyri mesiace a tvrdí, že obvinenia z nátlaku či zneužitia právomoci verejného činiteľa sú vymyslené.

Obvinenia sa týkajú obdobia keď ešte pôsobil ako elitný policajt. Ide o prípad syna mŕtveho milionára z Trnavy, od ktorého mal údajne pýtať peniaze za poskytnutie ochrany. "Doterajšie dokazovanie vôbec tomu nenasvedčuje, že by sa dopustil akejkoľvek trestnej činnosti, predovšetkým, že by bol členom alebo podporovateľom tajnej takáčovskej skupiny," tvrdí jeho obhajca Gabriel Almaši. V stredu žiadal pred súdom prepustenie z väzby, čomu súd vyhovel. Musel ale zložiť kauciu 10 tisíc eur. Súdu musí tiež oznámiť každú zmenu miesta pobytu. 

Prokurátor ale podal sťažnosť a tak až do rozhodnutia najvyššieho súdu zostáva autor detektívok za mrežami. Ale ani tam nezaháľal. "Spracoval tretiu knihu, ktorá je momentálne u vydavateľa," dodáva Almaši. Bývalého elitného policajta stíhajú spolu so skupinou, na čele ktorej údajne stál Ľubomír Ká alias Kudla, ktorého prepustili z väzby minulý týždeň na kauciu 100 tisíc eur. Ako sa uvádza v rozhodnutí, sudcu doslova zarazilo, že v policajnom vyšetrovaní nenastal v priebehu 6 mesiacov žiadny pokrok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy