Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dramatická naháňačka. Policajti chytili auto s jedenástimi utečencami
Zdielať na

Dramatická naháňačka. Policajti chytili auto s jedenástimi utečencami

BRATISLAVA / Bratislavskí policajti chytili prevádzača po dramatickej naháňačke. Na tú sa zmenila rutinná kontrola. Vodič policajtom ušiel do poľa. Vo vozidle mal 11 ilegálnych migrantov, medzi ktorými bolo aj maloleté dieťa.

Bolo krátko pred desiatou hodinou keď v bratislavskej mestskej časti Jarovce spozorovala hliadka starší model Chrysleru s rakúskym evidenčným číslom. Nepozdávala sa im jeho nízko položená karoséria.

Cez okná videli vo vnútri sedieť len vodiča, bolo ale zjavné, že je auto plne naložené. Keď vozidlo zastavili, že ho skontrolujú - šofér sa dal na útek.

Policajti okamžite rozbehli pátraciu akciu. Vodič im ušiel do kukuričného poľa. Na miesto si zavolali posily. 

V kukurici prevádzača nenašli. Skontrolovať tak išli aj neďaleké pozemky rodinných domov. Tam už boli úspešný.

"Vraj ho chytili v kuríne," hovorí svedok naháňačky. 

Tridsaťosemročného muža, Slováka, okamžite naložili do auta a odviedli na stanicu. Teraz mu hrozí obvinenie z trestného činu prevádzačstva, za ktorý môže ísť za mreže na 7 až 10 rokov.

"Ak dôjde k jeho obvineniu a vyšetrovateľ zistí dôvody väzby, bude navrhovať aj jeho väzbu," informuje hovorca polície, Michal Slivka. 

V aute viezol cudzincov. Presnejšie 11 ľudí zo Sýrie, Pakistanu a Iraku, medzi ktorými boli dvaja maloletý a jedno dieťa. Spoločne mali cestovať z Rumunska, cez Maďarsko do Rakúska a Nemecka. Teraz budú s najväčšou pravdepodobnosťou vyhostení.

"Cudzincov prevzalo príslušné oddelenie cudzineckej polície. Nakoľko prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie nie je možné poskytnúť," doplnil Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy