Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Preskúmajú rozhodnutie o prepustení Kudlu z väzby
Zdielať na
Krimi

Preskúmajú rozhodnutie o prepustení Kudlu z väzby

BRATISLAVA / Generálny prokurátor SR Jaromír Čižnár si vyžiadal stanovisko špeciálneho prokurátora k zákonnosti rozhodnutia Špecializovaného trestného súdu, rovnako aj zákonnosti postupu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry spočívajúceho v nepodaní riadneho opravného prostriedku. V súvislosti s medializovaným prepustením Ľubomíra "Kudlu" K. z väzby to pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. "Generálna prokuratúra SR preskúma súdny spis Špecializovaného trestného súdu v tejto trestnej veci, aby posúdila splnenie zákonných podmienok na podanie podnetu na podanie dovolania ministerkou spravodlivosti SR," dodala Predajňová.

Ako v pondelok informoval spravodajský portál aktuality.sk, Ľubomíra K. prezývaného Kudla prepustil ešte v piatok Špecializovaný trestný súd z väzby na slobodu. Súd podľa portálu nahradil väzbu prijatím peňažnej záruky vo výške 100-tisíc eur a dohľadom probačného a mediačného úradníka. Ľubomír K. je považovaný za vedúcu osobu v rámci zločineckej skupiny takáčovcov.

Vo februári tohto roku Najvyšší súd SR potvrdil väzobné stíhanie pre šiestich údajných členov skupiny takáčovci vrátane Ľubomíra K. Ďalších sedem členov mali orgány činné v trestnom konaní stíhať na slobode. Spolu 13 osôb policajti obvinili pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, hrubý nátlak, poškodzovanie cudzej veci a iné. Podľa prokuratúry trestnú činnosť páchali od roku 2009. Zadržali ich pri policajnej akcii Aladin v nedeľu 29. januára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy