Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zlodeji sa v nemocnici pri krádeži aj dobre najedli
Zdielať na

Zlodeji sa v nemocnici pri krádeži aj dobre najedli

NITRA / Oddelenie klinickej psychológie v Nitrianskej nemocnici navštívili zlodeji. Priestory pritom len nedávno vynovili, keďže pripravujú otvorenie nepretržitej Linky dôvery. Vlamači tam ukradli hodnotné veci. A dobre sa najedli.

Páchatelia sa do budovy pravdepodobne dostali cez okno. Niekoľko vylomených dverí, objavila ráno vrchná sestra s upratovačkou najskôr na prízemí. To, že tam vyčíňali zlodeji bolo jasné okamžite. Miesto, kde mali televízor zostalo prázdne. Zlodeji po sebe zanechali spúšť aj na lekárskej izbe, pootvárali skriny a vyhádzali z nich veci. Techniku nechali nedotknutú. 

Nepohrdli ale ani jedlom. Mali zrejme ale naponáhlo, keďže stopy po jedne bolo vo viacerých miestnostiach. Šampanského sa ale nechytili. "Tresku zjedol, tuniaka zjedol chleba a lososa, zvyšky lososa sme našli v kvetináči, nech mu to padne na úžitok," hovorí vedúca sestra Alena Bisáková. Prednostke oddelenia ukradli aj osobné veci, ktoré mala uložené v skrinke. "Zlatá retiazka neviem akej veľkosti a náhrdelník, ktorý tu mala odložený," dodáva Bisáková. 

Pokúšali sa dostať aj do ambulancie, čo sa im už nepodarilo. Aj keď škody nie sú vysoké, v nemocnici, kde musia obracať každé euro, sú právom nahnevaní. "Je nám to obzvlášť ľúto, pretože sme práve s klinikou psychológie chceli začať 24-hodinovú činnosť pre Linku dôvery," hovorí sklamaný riaditeľ nemocnice Kamil Koleják. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy