Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ďalšia smrť na koľajisku. O život prišiel 58-ročný Bratislavčan
Zdielať na

Ďalšia smrť na koľajisku. O život prišiel 58-ročný Bratislavčan

ZOHOR / V sobotu v ranných hodinách došlo k tragickej udalosti v okrese Malacky. Vlak prešiel 58-ročného muža, ktorý sa v osudnú chvíľu nachádzal na koľajisku. Aj napriek rýchlej reakcii rušňovodiča, zrážke nebolo možné predísť. Podľa hovorkyne Prezídia hasičského zboru Zuzany Farkašovej bol muž hasič.

"V sobotu v čase krátko pred 08.45 sme prostredníctvom linky 158 prijali oznámenie o tragickej udalosti na vlakovom koľajisku v okrese Malacky," informuje hovorkyňa policajného zboru Lucia Mihalíková. K nehode došlo na prvom železničnom priecestí pred obcou Zohor, kadiaľ práve prechádzal medzištátny rýchlik smerujúci do Prahy. Vlak muža zachytil na železničnom priecestí.

Rušňovodič aj napriek bezodkladnému použitiu rýchlo činnej brzdy zrážke s mužom nedokázal zabrániť. Dychová skúška u rušňovodiča požitie alkoholických nápojov vylúčila. Obhliadajúci lekár potvrdil príčinu smrti - devastačné zranenia nezlučiteľné so životom. Nebohý muž pracoval ako profesionálny hasič. Stratu kolegu potvrdilo aj prezídium hasičského zboru. Pre nehodu mali niektoré vlaky aj viac ako dvojhodinové meškanie. "Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," píše v tlačovej správe Mihalíková. Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Pre nehodu policajti zastavili premávku. Trať bola až do 11:00 úplne uzavretá.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy