Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia vyšetruje korupciu vo vlastných radoch
Zdielať na

Polícia vyšetruje korupciu vo vlastných radoch

KOŠICE / Polícia vyšetruje dvojicu mužov z vlastných radov. Policajtov z pohotovostnej motorizovanej jednotky v Košiciach obvinili zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Mali si prilepšiť peniazmi z vyzbieraných pokút, ktoré neodovzdali a nechali si ich pre seba.

Policajti Karol a Mikuláš čelia obvineniu z 8 skutkov. Od júna si už policajnú uniformu neobliekajú.Ako prvý o prípade informoval denník Korzár. 

Podľa obvinenia mali policajti vlani v októbri až do decembra udeliť blokové pokuty vodičom, ktorí sa dopustili dopravného priestupku ako napríklad prejazdu na červenú alebo nezastavili na stopke. Najčastejšie vyberali pokuty na Hlinkovej a Watsonovej ulici v Košiciach.

"Opakovane udelili viacerým vodičom blokové pokuty, ktoré im boli vyplatené v hotovosti, avšak následne priestupok nezaevidovali do príslušných evidencií a prevzatú finančnú hotovosť si ponechali pre vlastnú potrebu," povedal Branislav Bujňák z Krajskej polície v Košiciach. 

Výška pokuty sa pohybovala v rozmedzí od 10 až do 100 eur. Zinkasované peniaze si dvojica policajtov nechala pre vlastnú potrebu. Obvinenie sa okrem výpovedí svedkov, pokutovaných vodičov, opierajú i o nahrávky z kamerového systému v policajnom aute.

Policajtov minister už prepustil a to aj napriek tomu, že súd ešte neprebehol. Ak im vinu preukážu, hrozí im až päťročné väzenie.

"Za toto konanie im hrozí trest odňatia slobody od 2 do 5 rokov. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie je je možné poskytnúť viac informácií," dodal Bujňák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy