Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Masívny požiar v osade. Plamene šľahali do niekoľko metrovej výšky
Zdielať na

Masívny požiar v osade. Plamene šľahali do niekoľko metrovej výšky

ĽUBICA / V osade v okrese Kežmarok museli vo štvrtok podvečer zasahovať kežmarskí hasiči. Horeli strechy i podkrovia obydlí. Podľa miestnych plamene šľahali až do niekoľko metrovej výšky. V príbytkoch bolo veľa detí, našťastie sa nikto nezranil.

Požiar v osade vypukol okolo šiestej podvečer. Horieť začalo v jednom obydlí a už o malú chvíľu sa rozšíril na ďalšie dva príbytky. Plamene sa snažili uhasiť aj miestni ľudia. "My sme si chceli len oddýchnuť, dali sme malú vnučku spať a zrazu vidím, že švagriná už volá, že nám horí dom," hovorí nešťastná obyvateľka jedného zo zhorených domov. Ihneď volali hasičov a začali vynášať veci von, aby aspoň niečo zachránili. 

Vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa podarilo uchrániť interiéry. Vážne poškodené boli len strechy a podkrovia. "Na mieste zasahovali siedmi príslušníci hasičského zboru s tromi cisternami, minuli sme približne štrnásťtisíc litrov vody,"  informuje veliteľ zásahu Jaroslav Rybovič. Miestny netušia, prečo začalo horieť. Majiteľka príbytku od rána v peci nekúrila. Presná príčina vzniku požiaru bude známa až po vyšetrovaní. Tri rodiny s veľkým počtom detí ale ostali bez strechy nad hlavou. Prosia miestneho starostu o pomoc. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy