Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prípad sériového vraha šokuje aj elitných vyšetrovateľov
Zdielať na

Prípad sériového vraha šokuje aj elitných vyšetrovateľov

PRIEVIDZA / Ohavnosť 39-ročného Miroslava, ktorý sa priznal k trom vraždám, je zrejme ešte väčšia, ako sme si mysleli. V hre sú totiž aj ďalšie obete. V šoku je nielen celá verejnosť, ale aj elitní vyšetrovatelia. O prípade, ktorý nazvali Beštia a o obzvlášť závažnej brutalite prehovoril šéf Národnej kriminálnej agentúry. Detaily, ktoré prezradil, sú desivé.

Na stopu tomuto páchateľovi prišiel pátrací policajt z Prievidze ešte vlani v auguste. Zistil, že aj pri zmene prechodného pobytu sa k jednej osobe viažu viaceré nezvestnosti. Odvtedy bol v hľadáčiku polície. Vec nabrala rýchly spád len pred dvoma týždňami.

Polícia Mira aj s jeho družkou Luciou obvinila zo zločinu týrania jeho osemročného syna. Chlapček má byť v zúboženom stave s dlhodobými až trvalými vážnymi dôsledkami. Ide o syna s prvou družkou Sandrou z Karvinej, ktorá kvôli nevere a týraniu obvineného chcela aj s chlapčekom opustiť. "Obvinený nedokázal presvedčiť svoju družku, že má pri ňom zotrvať, tak ju uškrtil," hovorí riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško. 

Brutalita naberala na sile

Ďalšou obeťou bol partner jeho novej a tiež súčasnej priateľky, s ktorou sa zoznámil cez sociálnu sieť v októbri 2010. Mirovi počas intímnych chvíľ tvrdila, že ju jej Roman týra. Pri tretej obeti jeho ohavnosť a brutalita už naberala na sile. Hraško nevylučuje ani to, že už išlo o úkladnú vraždu. Opäť išlo o zoznamku cez internet a Miro už po tretíkrát škrtil. Miroslav sa k trom vraždám priznal, policajtom aj bez akýkoľvek emócií ukázal, kde sú pozostatky jeho obetí. Následne začal meniť výpovede. "Všetky obete boli likvidované spálením. Ten priebeh tých skutkov bol brutálny," dodáva Hraško. 

Miroslav je vo väzbe a už čelí obvineniam z troch vrážd. Teraz budú kľúčové znalecké posudky vo veci jeho duševného stavu, v hre je porucha osobnosti. "Jedná sa o osobnosť s črtami psychopatie," vyjadril odborný názor forenzný psychológ Martin Gronský. Napriek tomu Miroslavovi hrozí doživotný trest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy