Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
NAKA zasahovala pri predaji falšovaných peňazí za pol milióna eur
Zdielať na

NAKA zasahovala pri predaji falšovaných peňazí za pol milióna eur

BRATISLAVA / Organizovaná skupina troch mužov plánovala dostať do obehu 500 eurové bankovky vysokej kvality. Jedným z kupcov bol ale policajný agent a takéto podnikanie zastavila Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Polícia zasiahla proti mužom ešte koncom júna. Najväčšie slovo v skupine mal Ondrej O., ktorý zabezpečoval falošné bankovky a rozdeľoval ostatným úlohy. Stanislav K. mal na starosti prvotný kontakt s potenciálnymi kupcami a dohadoval si s nimi stretnutia. Tretí, František F. mal na starostí ako prevoz falzifikátov, tak aj členov skupiny.

Premyslená akcia

František predal kupcovi 50 tisíc falošných eur ešte 28.júna. Za polovičnú sumu, teda 25 tisíc reálnych eur ich ale odkúpil policajný agent. Zároveň mu ponúkli ďalší biznis a to kúpu tisícky falošných 500 euroviek. Počas policajnej akcie vykonali na viacerých miestach Slovenska tri domové prehliadky a prehliadky vozidiel. Lenže polícii sa podarilo zatknúť len dvoch z mužov a to Stanislava K. a Františka F. "Tretia osoba, Ondrej O., je doposiaľ na neznámom mieste a je v pátraní celoslovenskom a následne, ak bude neúspešné, budú vykonané úkony k jeho zadržaniu formou vydania zatýkacieho rozkazu," informuje riaditeľ NAKA Peter Hraško.

Trojici obvinených mužov hrozí v prípade dokázania pomerne prísny trest a to 12 až 20 rokov väzenia. Odkiaľ falošné bankovky pochádzajú je takisto predmetom vyšetrovania. Isté je, že išlo o pomerne kvalitné falzifikáty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy