Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Razia na R1, kukláči zablokovali cestu
Zdielať na

Razia na R1, kukláči zablokovali cestu

NOVÁ BAŇA / Policajná razia priamo na R1. Rýchlostnú cestu pri Novej bani zablokovali kukláči a vodiči cestujúci okolo videli zásah na drogového dílera. Policajti mu zablokovali cestu a aj so spolujazdcom vytiahli von z auta.

Svedkami razie boli okoloidúci vodiči, na rýchlostnej ceste platili počas zásahu obmedzenia. Jeden jazdný pruh obsadili policajti. Nenápadné strieborné auto zastavili kukláči priamo na rýchlostnej ceste, počas premávky ho nasmerovali ku krajnici. Tridsaťročný Ondrej a jeho spolujazdec skončili s putami na rukách.

"Začali sme trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok," uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Sledovali ho dlhé mesiace, 30-ročný díler zakaždým zopakoval rovnaký scenár. Pravidelne vycestoval pre pervitín do Serede. Aby pôsobil nenápadne nikdy na cestu nepoužil to isté auto. Drogy v zatavených striekačkách prevážal k sebe domov do Žarnovice. Tu následne pervitín predával. "Polícia zaistila látky, ktoré išli na expertízu," dodala Kováčiková.

Zatavené striekačky ukryl na viacerých miestach v aute. To kriminalisti zo Žiaru nad Hronom dôkladne prehľadali. A to priamo na rýchlostnej ceste pričom díler a jeho komplic sedeli s putami na rukách pri protihlukovej stene. Podľa výsledkov expertízy by sa zo zadržaného množstva dalo vyrobiť 103 až 416 obvykle jednorázových dávok.

Díler skončil v policajnej cele a nebolo to po prvýkrát. Za drogovú trestnú činnosť si už v minulosti odpykával trest, z väzenia ho pustili iba pred niekoľkými mesiacmi. Teraz ho policajti opäť chytili a pritom je Ondrej ešte stále v podmienke. Tentokrát mu hrozí až 10 ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy