Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vodič nedal prednosť, s autom skončil na streche
Zdielať na

Vodič nedal prednosť, s autom skončil na streche

BANSKÁ BYSTRICA / Hrozivo vyzerajúca nehoda sa v noci stala v centre Banskej Bystrice. Na frekventovanej križovatke sa zrazilo terénne auto s osobným. Sedeli v ňom dvaja ľudia. Tereniak im nedal prednosť.

Nehoda sa stala na rušnom ťahu v Banskej Bystrici, neskoro večer keď sú už vypnuté semafory a vodiči preto musia ešte viac zvýšiť opatrnosť. Čo zrejme podcenil 40-ročný vodič terénneho auta, ktorý po silnom náraze skončil na streche. "Mal šťastie, že nemal spolujazdca, že sedel v aute sám a bol pripútaný bezpečnostným pásom," uviedol Erik Mydliar z odťahovej služby.

V aute, ktorému nedalo terénne auto prednosť, sedel 18-ročný vodič a 21-ročný spolujazdec. Obaja sa pri nehode zranili a museli ich ošetriť záchranári. "Po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu bola záchranármi poskytnutá bezodkladná prednemocničná zdravotná starostlivosť s následným transportom muža, ktorá utrpela povrchové poranenie hlavy do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedol Andrej Hirjak z operačného strediska záchranárov.

"Štyridsaťročný vodič pri vychádzaní na hlavnú cestu nedal prednosť po hlavnej ceste prichádzajúcemu autu," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková.

Vodič terénneho auta, ktorý svojim neopatrným vchádzaním na hlavnú cestu nehodu spôsobil, vyviazol bez zranení. Predbežné škody presiahli 8 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy