Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prokurátor podal obžalobu na Daniela Lipšica
Zdielať na

Prokurátor podal obžalobu na Daniela Lipšica

BRATISLAVA / Prokurátor podal obžalobu na bývalého poslanca národnej rady Daniela Lipšica v prípade dopravnej nehody, ktorá sa stala na Vajnorskej ulici v Bratislave. Televízii JOJ to potvrdil námestanník Krajskej prokuratúry v Bratislave Oliver Janíček.

Prokurátor obžaloval Lipšica pre prečin usmrtenia. "Dozorový prokurátor po preštudovaní spisového materiálu dňa 18.07.2017 podal na Okresný súd Bratislava III obžalobu na obvineného Daniela L. pre prečin usmrtenia," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry Oliver Janíček.

"My sme tento krok očakávali, lebo výsledky nášho návrhu alebo podnetu na podanie na začatie konania o dohode o vine a treste nebol akceptovaný," uviedla Lipšicova advokátka Eva Mišíková.

Na rade je teraz okresný súd v Bratislave III., kedy nariadi hlavné pojednávanie. To, že spis v tejto veci skončí na jeho stole, je už nezvratné. Nádej na dohodu o vine a treste ale ešte je. Môže ju procesným stranám ponúknuť sudca na začiatku prvého konania. "Ak prokurátor podaním obžaloby vyjadril svoj názor na ďalší postup v trestnom konaní. Tak v takom prípade predpokladáme, že nechce uzavrieť dohodu," uviedla Mišíková.  

Teraz mu ale hrozí päťročné väzenie. A priťažujúcou okolnosťou pre expolitika je vek obete.

Po prevoze do nemocnice zomrel

Bývalý opozičný politik Daniel Lipšic zrazil vlani 19. septembra na Vajnorskej ulici v Bratislave dôchodcu Emila K., ktorý v nemocnici zomrel. Lipšica polícia v januári tohto roka obvinila z prečinu usmrtenia.

Daniel Lipšic v septembri minulého roka zrazil na Vajnorskej ulici chodca. Ten po prevoze do nemocnice zomrel.

Chodec utrpel vážne zranenia, po prevoze do nemocnice zomrel. "Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich záchranárov," uviedla po nehode hovorkyňa bratislavských nemocníc Zuzana Eliášová.

Nehoda sa stala okolo ôsmej hodine večer na Vajnorskej ulici v Bratislave. U vodiča alkohol nezistili. Podľa polície prechádzal 72-ročný chodec cez cestu v blízkosti priechodu pre chodcov. Daniel Lipšic išiel po Vajnorskej ulici v ľavom jazdnom pruhu v smere do mesta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy