Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Súdy v Trenčianskom kraji prehľadávajú, anonym nahlásil bombu
Zdielať na

Súdy v Trenčianskom kraji prehľadávajú, anonym nahlásil bombu

TRENČÍN / Do viacerých štátnych inštitúcií aj médií prišiel dopoludnia e-mail, v ktorom sa anonym vyhrážal podpálením a zhorením všetkých súdov v Trenčianskom kraji. Polícia momentálne prehľadáva všetky súdy v kraji.

Anonym uviedol, že ak neodstúpi minister vnútra Robert Kaliňák, všetky súdy vybuchnú a zhoria. "Polícia prehľadáva súdy v celom Trenčianskom kraji," uviedol trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička.

Podľa reportéra TV JOJ Ľuba Trautenbergera na miesto prišli policajti, budovu súdu evakuovali a miesto zabezpečujú aj hasiči. Zložky momentálne čakajú na pyrotechnika, ktorý spolu so psom cvičeným na vyhľadávanie výbušnín prehľadajú budovu.

Väzňov, ktorí boli na mieste pre súdne pojednávania, eskortovali do Ilavy väzenským autobusom.

​V Novom Meste nad Váhom museli okrem súdu evakuovať aj priľahlé úrady- sociálny, daňový i obvodný. To všetko pre jeden mail, ktorý anonym rozposlal do redakcií viacerých slovenských médií. 

Až po niekoľkých hodinách sa policajné a záchranné zložky zo súdov stiahli. Ani v jednej zo siedmich budov žiadnu bombu nenašli. Neznámy páchateľ sa podpísal ako Odin. Za šírenie poplašnej správy mu hrozí až päťročné väzenie. 

Minulý týždeň evakuovali pre bombovú hrozbu aj automobilku Volkswagen. O niekoľko dní na to obvinili Bratislavčanku, ktorá túto bombu nahlásila. Toto nie je ojedinelý prípad. Za posledné mesiace policajti pre bombovú hrozbu zasahovali v bankách, na poštách aj v nákupných centrách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy