Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prevrátený traktor zavalil muža. Záchranári mu už nedokázali pomôcť
Zdielať na

Prevrátený traktor zavalil muža. Záchranári mu už nedokázali pomôcť

LIPTOVSKÉ KĽAČANY / V lese neďaleko Liptovských Kľačian vyhasol dopoludnia život 73-ročného muža. Zrejme si chcel privyrobiť k dôchodku. Ťažký stroj ho zavalil pri práci a mužovi žiaľ nebolo pomoci.

Hasiči, policajti aj záchranári. V Kľačianskej doline zasahovali v pondelok dopoludnia všetky záchranné zložky. Správu o mužovi, ktorého v lese prešiel traktor dostali po desiatej hodine. "Za doposiaľ nezistených príčin došlo v lesnom teréne v Kľačianskej doline k prevráteniu lesného kolesového traktora a následnému usmrteniu 73-ročného muža," povedala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.

Dôchodca mal v osudný okamih sedieť za volantom traktora. Stroj sa podľa zistení TV JOJ skotúľal dole strmým svahom. Muž vyletel z kabíny, priamo pod ťažký traktor. Záchranárov privolali svedkovia nešťastia, ktorí neďaleko sťahovali drevo. Zranenia, ktoré muž utrpel boli nezlučiteľné so životom. "Po našom príjazde na miesto nehody, osoba sa nachádzala mimo traktora, mala početné zranenia. Po zadokumentovaní miesta nehody sme zosnulého transportovali s pomocou príslušníkov horskej služby do dediny, kde sme ho odovzdali pohrebnej službe," vyjadril sa Rudolf Macko, veliteľ zásahu HaZZ Liptovský Mikuláš.

V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti sú predmetom vyšetrovania. Skúmať sa bude aj technický stav vozidla. Čo dôchodca z Liptovského Mikuláša robil za jeho volantom, či mal na to oprávnenie, aj všetky potrebné doklady už preveruje aj Inšpektorát práce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy