Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Smrť Tomáša (17), ktorého zasiahla policajná guľka, stále nie je potrestaná
Zdielať na

Smrť Tomáša (17), ktorého zasiahla policajná guľka, stále nie je potrestaná

BRATISLAVA / Zbytočná smrť len 17-ročného Tomáša ešte stále nie je potrestaná. Vyšetrovanie Inšpekcie rezortu vnútra však už čoskoro dôjde k zásadnému rozhodnutiu.

Nočná jazda štyroch mladých ľudí tak skončila mimoriadne tragicky. Vodič vozidla 19-ročný Michal na výzvy polície nereagoval. Policajti najskôr strieľali do vzduchu, až potom po aute. Michal nezastavil, naopak, zrýchlil a urobil manéver, ktorým ostatným spolujazdcov ohrozil. 

Policajti auto prenasledovali až do Hronského Beňadiku. Tam Michal havaroval za železničným priecestím. " Po doterajších obhliadkach je na vozidle jedna strela do kufra vozidla, kadiaľ preletela strela do sedačky, kde sedel poškodený Tomáš," uviedol policajný prezident Tibor Gašpar. 

Tomáša sa snažili na mieste oživovať, bolo však neskoro. Spis tohto prípadu skončil na stole Inšpekcie ministerstva vnútra. Vyšetrovateľ jednotlivými procesnými úkonmi vyhodnocuje to, či bol zákrok za hranicou zákona. Momentálne to stojí na výsledku znaleckého posudku, ktorý je pre konečné rozhodnutie vo veci dosť kľúčový. 

Podľa našich informácií policajt, ktorý strieľal, dôsledky znášal veľmi ťažko. Najmä prvé dni po tragédii. Vtedy mal byť aj dočasne mimo služby, teraz je už ale opäť aktívny. Situácia mu však stále nie je ľahostajná, ani on totiž nechcel, aby to skončilo takto.

Otázne je, či situáciu zasahujúci policajti vyhodnotili správne. Cez fólie na oknách auta síce nevideli, či vzadu sedia ďalší ľudia, no mohlo im to napadnúť a strely mohli nasmerovať napríklad nižšie. Podľa expertky na trestné právo policajti postupovali presne podľa zákona.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy