Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Róbert, ktorý prešiel na červenú a zrazil dôchodkyňu, ostane vo väzbe
Zdielať na

Róbert, ktorý prešiel na červenú a zrazil dôchodkyňu, ostane vo väzbe

TRNAVA / Mladý vodič bol opitý, sadol si za volant a nezastavil na červenú. Cez cestu v tom čase prechádzala 54-ročná pani Helena, ktorú jeho bezohľadná rýchla jazda stála život. Dvadsaťjedenročný vodič sa dnes popoludní postavil pred súd, ktorý rozhodoval o jeho vzatí do väzby.

Pani Helena ráno pred pol siedmou prechádzala na zelenú cez priechod pre chodcov. V tom čase prechádzal cez križovatku vo veľkej rýchlosti Róbert, ktorý pravdepodobne odignoroval červenú na semafore a chodkynu zrazil. Zastavil sa až po viac ako 150 metroch.

Mladíkovi, ktorý si opitý sadol za volant a po nehode nafúkal viac ako dve promile, nebolo do reči. V nedeľu ho policajti eskortovali na Okresný súd v Trnave, kde sa rozhodovalo o jeho vzatí do väzby. Po takmer dvoch hodinách rozhodol sudca o tom, že sa Róbert na slobodu nedostane. 

"Okresný súd Trnava vzal obvineného do väzby z dôvodu, že existuje dôvodná obava, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedla Michaela Krzysztofek, hovorkyňa Okresného súdu v Trnave. Róbertovi hrozí štyri až desať rokov vo väzení. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy