Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po bitke ostala v osade hotová spúšť. Letiaci kameň zasiahol jednomesačné dieťa
Zdielať na

Po bitke ostala v osade hotová spúšť. Letiaci kameň zasiahol jednomesačné dieťa

NÁLEPKOVO / Policajné hliadky museli vo štvrtok večer upokojovať vyhrotenú situáciu medzi osadníkmi v osade Prvý Hámor. Konflikt sa týkal rozbitého auta, za ktoré sa miestni prišli pomstiť.

Výsledkom konfliktu boli porozbíjané okná, diery v drevených stenách a zničený nábytok. Rodina, na ktorú bol útok namierený sa schovávala v dome, kam sa už útočníci nedostali. Útočníci tak palicami a kameňmi porozbíjali všetky okná na chajdách. Do stien urobili diery, piliere sa im však nepodarilo rozsekať.

Podľa svedkov mali rozzúrení osadníci napadnúť aj tehotnú ženu, no tú dokázali obrániť jej príbuzní. Pani Mária, jedna z rodiny, ktorú napadli povedala: "My sme sa báli o deti, aby nám nezabili, lebo manžela nemám doma." Napokon prišlo aj k zraneniu, keď letiaci kameň zasiahol do hlavy len jednomesačné dieťa.

Po konflikte prišiel na miesto policajný vyšetrovateľ s technikom, ktorí niekoľko hodín dokumentovali spúšť, ktorú po sebe konflikt zanechal. 

Policajti prišli do osady po prvotnom útoku. Niekoľkí osadníci skončili s putami na rukách na nálepkovskom obvodnom oddelení. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za porušovanie domovej slobody. "Polícia v tejto súvislosti zadržala a umiestnila v cele policajného zaistenia tri osoby. V predmetnej veci vykonávame ďalšie procesné úkony a nie je vylúčené, že trestné stíhanie bude rozšírené o ďalšie trestné činy," uviedol Alexander Szabó, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy