Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Po nehode ostala ochromená železničná doprava
Zdielať na

Po nehode ostala ochromená železničná doprava

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Železničná doprava medzi Bratislavou a Trenčínom bola v noci na niekoľko hodín obmedzená a napokon na určitý čas aj úplne zastavená. Na dvoch koľajových tratiach zostali hneď vedľa seba stáť dva nočné rýchliky. Ani jeden z nich nebol schopný pokračovať v jazde. Príčina by sa mohla zdať celkom banálna - zrazené divé prasa.

Nočnému rýchliku z Bratislavy zostával do stanice v Novom Meste nad Váhom prejsť už len tri kilometre. Rušňovodič však náhle pocítil silný tupý náraz do vozňa a tak zatiahol rýchlobrzdu.

Jeho obavy, že zrazil človeka, sa našťastie nepotvrdili. Vedľa trate totiž našiel ležať zmrzačeného diviaka.

Podľa železničiarov išlo o mimoriadne veľkého diviaka, ktorý mohol vážiť aj 150 kíl. Na vagóne spôsobil nečakane veľkú škodu. 

Vážna porucha

Náraz do zvieraťa spôsobil na vozni vážnu poruchu, ktorá znemožnila ďalšiu jazdu vlakom. Odnieslo si to automatické odvodňovanie vzduchojemu. Pre desiatky cestujúcich vo vlaku začalo nekonečné čakanie. Na miesto musela prísť náhradná mašina

Aby toho nebolo málo na vedľajšej koľaji zastavil ďalší rýchlik smerujúci do Humenného. Po chvíli tiež ohlásil problémy. Železničná doprava tak zostala úplne ochromená.

Veľké meškanie

Tým šťastnejším cestujúcim sa podarilo zaspať, no našli sa aj viac nervózni ľudia, ktorí si chceli ísť von aspoň zapáliť cigaretu. Z vlakov však nesmel nikto vystúpiť. 

Po vyše dvoch hodinách sa rýchlik konečne pohol z miesta. Na vlakových staniciach sa medzitým hromadili ľudia. Dva nočné rýchliky napokon hlásili až 60 respektíve 150 minútové meškanie. To všetko pre jedného zrazeného diviaka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy