Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vážna nehoda na železničnom priecestí. Auto narazilo do lokomotívy
Zdielať na

Vážna nehoda na železničnom priecestí. Auto narazilo do lokomotívy

BRATISLAVA / Vážna nehoda sa stala v stredu dopoludnia na železničnom priecestí medzi stanicami Bratislava Petržalka a Bratislava Rusovce, kde narazil 26-ročný vodič zboku do lokomotívy.

Dvadsaťšesťročný Tomáš išiel z Rusoviec smerom na Jarovce. Pri prejazde priecestím z boku narazil do idúceho nákladného vlaku. Presnejšie do boku rušňa. Silný náraz vozidlo na mieste otočil a motor vytrhlo na cestu. 

"Bol som v záhrade, išiel vlak a v tom som počul veľký buchot, tak som sa hneď prišiel pozrieť a som videl túto situáciu," opisuje situáciu svedok nehody. 

"Po príchode jednotky na miesto sme poskytli prvú pomoc účastníkovi dopravnej nehody, ktorý sa nachádzal mimo osobného motorového vozidla a miesto sme protipožiarne zabezpečili," vysvetľuje veliteľ zásahu, Jozef Húšek. 

Záchranári šoféra s poranením hlavy a kolena previezli do nemocnice na Bratislavských Kramároch. Rušňovodič po náraze s vlakom zastavil v stanici Rusovce. Mladý vodič išiel cez priecestie, ktoré bolo vybavené zvukovou a svetelnou výstražnou signalizáciou.

​Priecestie je vybavené výstražnou signalizáciou, ktorá bola podľa hovorkyne železníc, Martiny Pavlíkovej, v čase nehody funkčná. "Uvedené železničné priecestie je vybavené výstražnou svetelnou a zvukovou signalizáciou, ktorá bola plne funkčná a v činnosti," povedala Pavlíková.  

Doprava na mieste nehody nebola obmedzená, premávku na ceste riadili policajti. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča negatívna.

Prítomnosť alkoholu u vodiča nákladného vlaku nezistili. "K zraneniu iných osôb v súvislosti s nehodou nedošlo. Presné príčiny ako aj okolnosti ktoré tejto nehode predchádzali sú v súčasnej dobe predmetom vyšetrovania," uviedol policajný hovorca, Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy