Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Búrka vyčíňala aj na cestách. Kamión pre šmyk skončil v potoku
Zdielať na

Búrka vyčíňala aj na cestách. Kamión pre šmyk skončil v potoku

KOLÁROVICE / Na ceste pri dedine Kolárovice v okrese Bytča v utorok ráno anjeli strážni nespali. Okolo šiestej hodiny, počas silnej búrky, havaroval vodič kamióna, ktorý mal pôvodne namierené do Serede. Podľa polície neprispôsobil rýchlosť stavu vozovky, dostal šmyk a skončil v potoku.

Kamión bol síce z Poľska, no riadil ho ukrajinský vodič. Pri pohľade na zničený kamión bolo úplne jasné, že sa dá hovoriť o zázraku, keď jeho vodič Sergej vyviazol len so škrabancami. Pri dopravnej nehode odtrhlo kabínu ťahača. "Lejak prišiel, búrka, kamión natlačilo na zvodidlá a náves išiel dolu ako prvý," opísal situáciu kamionista Sergej.

Havária sa stala na mokrej ceste. V ľavotočivej zákrute dostal šmyk. Prešiel do protismeru, prerazil zvodidlá a svoju jazdu nechtiac ukončil v potoku. Keď sa ťažký kolos rútil do priekopy, lámal aj hrubé stromy. Hasiči najprv museli odpíliť strom, ktorý im bránil v tom, aby sa dostali do kabíny. Chceli zistiť, či Sergej nemal spolujazdca.

Po tejto nehode odťahovákov čaká komplikovaný zásah. Najviac im dá zabrať náves, v ktorom bolo naložených 24 ton repky olejnej, až potom budú môcť prázdny náves z priekopy vytiahnuť naspäť na cestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy