Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž bez dokladov spáchal samovraždu. Žiadal u nás už štvrtýkrát o azyl
Zdielať na

Muž bez dokladov spáchal samovraždu. Žiadal u nás už štvrtýkrát o azyl

MEDVEĎOV / Utečenec, ktorý už viackrát požiadal o medzinárodnú ochranu na Slovensku, sa obesil na izolačke. Nemal pri sebe žiadne doklady, pracovníci úradu poznali jeho identitu len z jeho verzie.

Muž tvrdil, že sa volá Viktor a je z Bieloruska. Šestnásteho júna umiestnili tohto päťdesiatnika do útvaru v Medveďove. Mal tu zostať až do vyhostenia. Muž nemal pri sebe žiadne doklady, ako sa volá a odkiaľ pochádza uviedol len slovne pracovníkom migračného úradu. Avšak o medzinárodnú ochranu žiadal náš štát už po štvrtýkrát.

"Cudzinec uviedol, že nechce opustiť územie Slovenskej republiky. Nakoľko nebola známa totožnosť tohto muža, požiadali sme o spoluprácu NU Interpol o vykonanie lustrácie na základe daktyloskopických odtlačkov," uviedla hovorkyňa Policajného prezídia Denisa Baloghová. Lustrácia sa vykonáva vo všetkých štátoch bývalého Sovietskeho zväzu.

Muž bol vzhľadom na infekčné ochorenie, podľa informácií zdroja TV JOJ trpel hepatitídou typu B, umiestnený v samostatnej izbe, izolovaný od ostatných zaistených. Muž napokon spáchal v noci na nedeľu v izolačke samovraždu. Môžeme potvrdiť, že k takej udalosti v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Medveďove došlo, prípadom sa zaoberajú príslušné zložky. Do dnešného dňa sa nepodarilo zistiť, a teda ani kontaktovať, žiadnych jeho príbuzných alebo známych, keďže jeho totožnosť nebola potvrdená.

Nakoľko cudzinec zomrel v katastri Medveďova, pochovať ho bude musieť obec. "Nevedel som o tom, som prekvapený, ale z akých prostriedkov, z obecných, budú to refundovať?" pýta sa Ladislav Morva, starosta Medveďova.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy