Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dôchodkyňu zrazila na priechode 84-ročná žena
Zdielať na

Dôchodkyňu zrazila na priechode 84-ročná žena

BRATISLAVA / Vážna dopravná nehoda sa stala ne priechode pre chodcov v bratislavskom Lamači. Auto zrazilo ženu, ktorá prechádzala cez rušnú cestu. So zraneniami skončila v nemocnici.

Osemdesiatštyriročná vodička vychádzala zo sídliska na hlavnú cestu, keď na priechode pre chodcov zrazila staršiu ženu. "Išli zvrchu autá, ja som na to dávala pozor," uviedla vodička.

Sanitka 68-ročná dôchodkyňa odviezla do nemocnice na Kramároch. Vodička mala test na alkohol negatívny, policajti teraz vyšetrujú príčiny nehody. V súčasnosti platí, že po 65 rokoch musí každý držiteľ vodičského oprávnenia skupiny B absolvovať zdravotnú prehliadku u lekára. Od neho dostane potvrdenie o zdravotnom stave, ktoré si musí každé dva roky obnoviť. Je na rozhodnutí lekára či vodiča pošle napríklad k očnému lekárovi alebo psychológovi. Dopravný psychológ je pritom odborník, ktorý zistí reakčný čas vodiča za volantom. "Jazdím od roku 1972 a nikdy som nemala žiadnu haváriu," dodala vodička. 

"Po 80-ke dochádza k určitým degeneratívnym ochoreniam a môže sa stať, že pozornosť a reakčný čas sa oslabujú a tam by už mal dať stanovisko psychológ," uviedol psychológ Karol Kleinmann.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy