Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Hasičov zamestnali vodiči na šmykľavých cestách
Zdielať na

Hasičov zamestnali vodiči na šmykľavých cestách

BANSKÁ BYSTRICA / Po daždivých dňoch sa na cestu vybrali nepozorní vodiči. Mokrá vozovka v kombinácii s neprimeranou jazdou mala za následok nehody dvoch dodávok. Jedna havarovala neďaleko Hrochote, druhá pri kúpalisku v meste. Jeden z vodičov skončil v nemocnici.

V skorých ranných hodinách havaroval 23-ročný muž z Hrochote. Na dodávke cestoval do práce, no nedošiel na nej ani do susednej obce. Hoci zákruty vodič dobre poznal, doplatil na nebezpečnú kombináciu rýchlej jazdy a mokrej vozovky. Dodávka, v ktorej sedel po šmyku zišla z cesty a prevrátila sa na strechu. Na mieste mu pomáhali záchranári aj hasiči. "Utrpel úraz hlavy, mal poranené horná aj dolné končatiny, bol pri vedomí a záchranári ho transportovali do Fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. 

V meste, neďaleko plážového kúpaliska havarovala iba o pár hodín neskôr ďalšia dodávka. Tá po šmyku skončila prevrátená na boku, niekoľko metrov pod cestou, kde ju v strmom zráze zastavili stromy. V tomto prípade vyviazla posádka bez zranení, vodič sa vyškriabal späť na cestu ešte pred príchodom hasičov. "Pre bezpečnú jazdu vodičom odporúčame znížiť rýchlosť jazdy, najmä v zákrutách a dodržiavať bezpečnostnú vzdialenosť medzi vozidlami," radí hovorkyňa polície Mária Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy