Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Za smrť mladých dievčat môže ich nerozvážnosť, hovorí expert
Zdielať na

Za smrť mladých dievčat môže ich nerozvážnosť, hovorí expert

MOST / Susedné Česko sa stále spamätáva z tragickej dopravnej nehody pri ktorej zomrelo mladé dievča. Z jazdy smrti si posádka robila takzvaný live stream na sociálnej sieti. Podľa odborníka žijeme v dobe, v ktorej sa chceme s priateľmi podeliť so všetkým zaujímavým zo svojho života. Práve toto je jedna z chýb, ktoré mladú vodičku stáli život. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

K tragickej nehode prišlo vo štvrtok medzi Mostom a obcou Obrnice v Českej republike.

Dve mladé dievčatá celú svoju jazdu natáčali a vysielali ju live na Facebooku. Na videu je vidieť, ako si dievčatá veselo spievajú, smejú sa a dohadujú si stretnutie so svojimi kamarátmi. Vodička dokonca na niekoľko sekúnd pustí volant, vytiahne telefón a telefonuje.

"Vodička sa prakticky vôbec nevenovala riadeniu. V tých záberoch je vidieť, že hovorí smerom k tomu živému vysielaniu v druhej ruke drží telefón a odpovedá niekomu na nejaké otázky alebo sa s niekým rozpráva," vysvetľuje dopravný expert, Jan Pechout . 

Spolujazdkyňa dokonca vo videu spomína, ako v minulosti išli z mesta až 180/km rýchlosťou za hodinu.

O pár sekúnd na to, mladá šoférka zišla z cesty a narazila do protihlukovej bariéry. Obe dievčatá transportovali do nemocnice. No tam jedna z nich boj o život prehrala.

Odborník na klinickú a dopravnú psychológiu má na situáciu jasný názor.

"To je typický fenomén dnešnej mladej generácie, kde vlastne nám na tých cestách hynie oveľa viacej mladých ľudí, ako predtým. Je to vlastne zapríčinené tým, že oni to vozidlo považujú za bezpečné aj tie dve mladé ženy sa tam cítili veľmi dobre, takmer si tam spievali a radovali sa z toho že idú na nejakú akciu a vôbec nepovažovali to auto že to bude vlastne ich truhla," hovorí psychológ Karol Kleinmann. 

V minulosti takéto nerozvážne činy robili častejšie muži ako ženy. No tie ich dobehli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy