Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Matka nechala bábätko vedome v aute na priamom slnku. Uprednostnila prácu
Zdielať na

Matka nechala bábätko vedome v aute na priamom slnku. Uprednostnila prácu

GEORGIA / Matka takmer nechala umrieť v horúcom aute svoje 16 mesačné dieťa. Vozidlo zaparkovala pred obchodným domom a odišla do práce. Dieťa si našťastie včas všimol ochrankár. Šokujúce je, že nešlo o zábudlivosť.

Dve a pol hodiny strávilo 16-mesačné dieťa vo vyhriatom aute na parkovisku pred obchodným domom v americkej Georgii. "Neviem si ani predstaviť, prečo by to robila," povedala jej suseda Nicole Nathan. Matka dieťaťa totiž v jednom z obchodov pracovala. O tom, že dieťa tam 23-ročná žena nechala zámerne svedčí aj fakt, že sa mu snažila dekou na okne urobiť tieň.

Našťastie si dieťa všimol ochrankár. "Dostali sme hlásenie okolo pol ôsmej večer. Dieťa tam bolo vo vyhriatom aute dve a pol hodiny," hovorí policajtka Alicia Chilton. Bábätko ihneď putovalo do rúk záchranárov. Bolo prehriate, ale nie je v ohrození života. Lekári tvrdia, že by sa malo zotaviť bez následkov. Jeho matku vyhľadali hneď po tom, ako mu poskytli odbornú pomoc. Už je v rukách polície. "Práca jej bola prednejšie ako život vlastného dieťaťa," zhrnula suseda Nicole. Teraz príde nezodpovedná matka nielen o prácu, ale zrejme aj o slobodu a dieťa, ktoré je už v rukách sociálnych pracovníkov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy