Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chlapec (5) stratil tenisku. Otčim ho za to priamo v parku dobil na smrť
Zdielať na

Chlapec (5) stratil tenisku. Otčim ho za to priamo v parku dobil na smrť

Archívna reportáž

LONDÝN / Otčim sa vybral so svojim 5-ročným nevlastným synom na ihrisko do parku v juhovýchodnej časti Londýna. Chlapec však stratil tenisku a to ho stálo život. Otčimovi praskli nervy a nablízku nebol nikto, kto by malému Alexovi Malcolmovi dokázal pomôcť.

​Marvyn Iheanacho, 38-ročný otčim 5-ročného Alexa, sa s chlapcom zastavil v parku počas cesty na návštevu kamaráta, píše denník Mirror. Chlapcovi sa však podarilo stratiť tenisku a keď to Iheanacho zistil, dostal záchvat zúrivosti. Svedkyňa Sarah Strugnell opísala, ako počula muža vrieskať na chlapca, kde tú tenisku stratil. Chlapec mal tichým hlasom odpovedať, že asi v parku. Krik muža sa stupňoval, malý Adobillex už len bojazlivým hlasom opakoval "prepáč, prepáč".

"Vzápätí po tom opísala, ako počula opakované zvuky úderov a videla, ako sa plot divoko triasol, akoby do neho niekto udieral obomi päsťami v rýchlom slede, dokopy to bolo asi osem úderov," opísala prokurátorka Eleanor Laws detaily zo svedectva ženy.  Obžaloba je presvedčená, že išlo o rany, ktoré dostával malý Alex.

Iheanacho následne vzal bezvládne telo chlapca a odišiel s ním. Objednal si taxík a odviezol ho domov napriek tomu, že nemocnica bola ani nie 500 metrov od ihriska. Po príchode domov jeho besnenie pokračovalo.

Keď matka dieťaťa, Lilya Breha, uvidela, v akom stave je jej syn, začala nepríčetne kričať a snažila sa zavolať záchranku. Iheanacho jej to nedovolil a zaútočil na ňu. "Zhodil ju kopnutím do hrudníka, kľakol si na jej chrbát a začal ju škrtiť," opísala situáciu prokurátorka. Pomoc sa jej podarilo zavolať až po hodine a pol.

Napriek obrovskej snahe lekárov a prevoze chlapca do špecializovanej nemocnice, o dva dni neskôr zomrel. Mal vážne zranenia mozgu a dutiny brušnej. Iheanacho od začiatku čin popiera a tvrdí, že Alex spadol z preliezačky. Počas výsluchu sa k priebehu udalostí odmietol vyjadriť. Súdny proces stále pokračuje.

Lilya Breha so svojim nebohým synom:

mirror.co.uk

Pozrite si archívnu reportáž o podobne brutálnom prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy