Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
VIDEO: Vodička prešla niekoľko kilometrov v protismere na rýchlostnej ceste
Zdielať na

VIDEO: Vodička prešla niekoľko kilometrov v protismere na rýchlostnej ceste

BANSKÁ BYSTRICA / Vo štvrtok popoludní zastavili policajti na rýchlostnej ceste v úseku Detva - Zvolen matku, ktorá išla niekoľko kilometrov v protismere. V aute navyše viezla malého chlapca. Zrejme sa na ceste stratila a nevedela kam má ísť. Keď ju zastavili ani netušila, prečo ju vlastne stopli. Vzadu v aute viezla aj malého chlapca.

Na rýchlostnú cestu sa 49-ročná žena napojila vo štvrtok popoludní pri zvolenskej slatine a v protismere prešla asi desať kilometrov.  Až tesne pri odbočke na Vígľaš si ju náhodne všimla policajná hliadka. 

Po tom, ako ju na majákoch zastavili, ostala prekvapená. Ani len netušila, že ide v protismere. Chybu spravila už pri vjazde na rýchlostnú cestu, kedy aj napriek dopravnému značeniu vošla do protismeru. V aute okrem iného sedel aj malý chlapec, ktorý mohol mať asi osem rokov. "V aute mala aj maloleté dieťa, ktoré nesedelo v autosedačke," informuje hovorkyňa polície Mária Faltániová. Žene na mieste zadržali vodičský prekaz a zakázali jej ďalšiu jazdu. Polícia na svojej stránke zverejnila video:

Ako sa mala zachovať

Ak sa už vodič do takejto situácie dostane, polícia radí, aby nepokračoval v jazde. Auto treba odstaviť, zapnúť výstražné svetlá, obliecť si reflexnú vestu, vystúpiť z vozidla, čo najďalej za zvodidlami a privolať policajtov. Ako upozorňujú policajti, vodič by sa rozhodne nemal otáčať. Treba počkať na ich príchod, vozidlo pomôžu bezpečne otočiť správnym smerom.

Podobný prípad

Banskobystrickí policajti riešili podobný prípad aj na Štedrý deň. Vtedy skončila dodávka s poľským vodičom v protismere, pretože to tam údajne zaviedla navigácia. Svojou jazdou spôsobil nehodu s autom, v ktorom sa z Nemecka vracala na sviatky rodina s deťmi.

No skončiť to môže aj tragicky. Koncom minulého roku sa pri Novej Bani rútil v protismere 53 ročný vodič červeného auta a nabúral do vozidla s trojčlennou posádkou, ktorá skončila v nemocnici. Vinník nehody, ktorý zraneniam podľahol na mieste bol pod vplyvom alkoholu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy