Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič Tatrovky prerazil plot cintorínu, zdemoloval niekoľko hrobov
Zdielať na

Vodič Tatrovky prerazil plot cintorínu, zdemoloval niekoľko hrobov

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Mladý vodič krátko pred poludním v Liptovskom Hrádku na nákladnom aute zrovnal so zemou časť cintorína. Celkovo poškodil 11 hrobov. Predpokladaná škoda je 15 tisíc eur.

Vodič dostal na nákladnom aute šmyk a prerazil oplotenie cintorína v meste. Výsledkom je niekoľko zdemolovaných náhrobných kameňov. "Dvadsaťšesťročný vodič nákladného auta z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy, stavu a povahe vozovky, poveternostných podmienok a svojich schopností, dostal na mokrej vozovke šmyk, prešiel do protismeru a narazil do oplotenia cintorína," informuje o prípade hovorkyňa polície Jana Balogová. 

Utrpel ľahšie zranenia pri nehode, ktoré mu na mieste záchranári ošetrili. Horšie ale skončili hroby na cintoríne. Odtrhnuté časti pomníkov, náhrobných váz, krížov či svietnikov, na cintoríne zostala po nehode hotová spúšť. "Vodiča na mieste jednorazovo ošetrili záchranári. Pri dopravnej nehode vznikla škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na sumu15tisíc eur.

Pracovníčky z mestského úradu už krátko po nehode sčítavali poškodené hrobové miesta, aby mohli informovať ich vlastníkov. Celkovo ich napočítali 11. Z Tatry sa pri silnom náraze odtrhlo niekoľko častí, vrátane palivovej nádrže. Hasiči uniknuté prevádzkové kvapaliny zasypali sorbentom. Odtiahnutie nákladného auta z cintorína zabezpečil jeho majiteľ.Na mieste zasahovali hasiči, polícia a záchranári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy