Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nové zistenia okolo smrti exposlanca Gaulidera odkrývajú ďalšie pochybnosti
Zdielať na

Nové zistenia okolo smrti exposlanca Gaulidera odkrývajú ďalšie pochybnosti

GALANTA / Po viac ako troch mesiacoch vyplávali na povrch ďalšie fakty o smrti exposlanca Františka Gaulidera. Právny zástupca rodiny potvrdil výsledky expertízy, podľa ktorej mal nebohý politik v tele psychotropnú látku Tramadol. Do celého prípadu to vnáša ešte záhadnejšie okolnosti.

Podľa dostupných informácií je Tramadol upokojujúca látka a liek, ktorý je silným utišujúcim prostriedkom. Má pritom vážne vedľajšie účinky. Ide o opiát, určený pre chronicky chorých a najmä trpiacich pacientov. V mnohých krajinách je dokonca zakázaný, keďže ide o vysoko návykovú látku.

"Tramadol patrí medzi opioidy. Čo sú lieky, ktoré sa používajú na liečbu stredne silnej až silnej bolesti. Je viazaný na lekársky predpis,"  informoval súdny expert Peter Kováč. 

Záhadné okolnosti

Zaujímavé je, že Gaulieder nikdy takéto lieky neužíval a podľa právnika jeho rodiny sa nikdy na žiadne psychické problémy neliečil. Podľa oficiálnych záznamov mu tento liek nikdy nebol predpísaný žiadnym lekárom. Záhadou teda je, ako sa nebohému mužovi táto látka do tela dostala. "Táto látka bola zistená len v moči," uviedol právnik rodiny Ján Foltán. A to v množstve 6,97 desatín nanogramov na mililiter. Tento fakt naznačuje, že Gaulieder musel mať v krvi omamnú látku istý čas, keďže sa v krvi nenašla. Aj to sa bude ďalej skúmať. 

František Gaulider zomrel 25. marca, potom, ako ho medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou zrazil nákladný vlak. Za záhadných okolností a po čudných opakovaných vyhrážkach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy