Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nevedeli, prečo má starček (89) modriny. Kamera odhalila brutálneho opatrovateľa
Zdielať na

Nevedeli, prečo má starček (89) modriny. Kamera odhalila brutálneho opatrovateľa

OTTAWA / Príbuzní 89-ročného Georgesa Karama z Kanady nedokázali prísť na to, prečo je ich starý otec neustále obsypaný modrinami. Rozhodli sa preto do jeho izby v zariadení pre dlhodobo chorých nainštalovať skrytú kameru. Zistenie ich šokovalo.

Zo záznamu na portáli Daily Mail je zrejmé, že opatrovateľ 89-ročného starčeka s demenciou sa k nemu správa veľmi agresívne. Bezmocného muža udrie do tváre jedenásťkrát a neustále s ním jedná nepatrične. "Doslova som spadol z nôh, pocítil som totálnu slabosť, lebo som na to nedokázal inak zareagovať," opísal pocity vnuk týraného muža, Daniel Nassrallah. 

Šokujúce pritom je, že ošatrovateľ, Jie Xiao, bol na kameru upozornený. "Nasmerovali sme na neho kameru a ani to ho neodstrašilo. Pre mňa je to úplne nepochopiteľné," povedal Nassrallah.

Po zhliadnutí záznamu išli okamžite do zariadenia a cestou zavolali policajtov. Na Xiaa narazili v momente, ako vychádzal z izby ich starého otca. Zadržali ho, pokým neprišli policajti. Starčeka odviezli do nemocnice, no vážnejšie zranenia mu nezistili. 

Opatrovateľa okamžite prepustili z práce a polícia vyšetruje, či neubližoval aj iným klientom zariadenia pre dlhodoobo chorých.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy