Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pri Trnave sa prevrátil autobus. Zranených odvážal aj vrtuľník
Zdielať na

Pri Trnave sa prevrátil autobus. Zranených odvážal aj vrtuľník

TRNAVA / Pri vážnej dopravnej nehode sa zranilo podľa aktuálnych informácií z miesta nehody asi 25 osôb. Hasiči boli vyslaní v sobotu približne o 8:45 k dopravnej nehode autobusu na ceste I/61 medzi obcami Bučany a Trakovice.

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že sa pri nehode autobus prevrátil na bok, pričom sa v ňom viezlo 52 osôb," informovala hovorkyňa HaZZ Zuzana Farkasová. Na miesto prišiel záchranársky vrtuľník a evakuačný autobus HaZZ. "Pri udalosti zasahuje 17 hasičov z Trnavy, Piešťan a Hlohovca s piatimi kusmi hasičskej techniky," dodala.

Podľa informácií hovorcu operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela utrpelo päť osôb ťažké zranenia. Sedem osôb utrpelo stredne ťažké a 17 ľahké zranenia. Všetci boli prevezení do nemocníc v Trnave, v Galante a v Piešťanoch. Jednu osobu previezol vrtuľník do Fakultnej nemocnice v Bratislave. Podľa informácií TV JOJ sú štyria ľudia na traumatologickom oddelení a traja na Jednotke intenzívnej starostlivosti.  
Pri nehode zasahovalo šesť pozemných ambulancií a jeden záchranársky vrtuľník. Vo Fakultnej nemocnici v Trnave prebieha diagnostikovanie zranených z autobusu. Zatiaľ nie je podľa hovorkyne nemocnice Anety Racikovej známy ich presný počet, ani rozsah zranení.

V súčasnosti sa na mieste nehody nachádzajú všetky zložky aj policajní funkcionári. V autobuse sa podľa informácií TV JOJ mali nachádzať dospelí starší ľudia, ktorí mali namierené na zájazd z Púchova a z Považskej Bystrice do Smoleníc. 

Autobus, ktorý poskytli hasiči odišiel s ľahko zranenými pasažiermi do Púchova a do Považskej Bystrice. Väčšina ťažko a stredne ranených sa nachádza vo Fakultnej nemocnici v Trnave, kde im poskytujú zdravotnú pomoc.
Najťažšie poranenia mala 52 ročná pacientka, ktorá utrpela poranenia chrbtice, hornej končatiny a brucha. "Po ošetrení bola preložená na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave, pri vedomí letecky transportovaná do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre. Následne sa vrátila posádka späť k miestu dopravnej nehody pre 60-ročného muža s poranením hrudníka a hornej končatiny. Aj tento pacient bol pri vedomí, po ošetrení bol vrtuľníkom transportovaný na centrálny príjem bratislavskej Univerzitnej nemocnice v Ružinove," uviedla hovorkyňa Air transport Europe Zuzana Hopjaková.

Autobus sa už podarilo prevrátiť. Dobrovoľní hasiči odpratávali sklo z cesty. Tá je momentálne už prejazdná. 

"Zájazdový autobus pravdepodobne v dôsledku šmyku narazil pravou prednou časťou do svahu a prevrátil sa na bok. Udalosť na mieste dokumentuje vyšetrovateľ, aj za prítomnosti znalca z cestnej dopravy. Polícia žiada svedkov, ktorí videli, ako k nehode došlo, aby sa prihlásili na linku 158," uvádza hovorkyňa Kredausová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy