Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Žena (51) spáchala samovraždu. Náhle pochopila, že v jej veku už nemôže mať deti
Zdielať na

Žena (51) spáchala samovraždu. Náhle pochopila, že v jej veku už nemôže mať deti

Archívna reportáž

LYDNEY / Joanne Moller, 51-ročná žena z Veľkej Británie, spáchala samovraždu po tom, čo si náhle uvedomila, že už pre svoj vyšší vek už nemôže mať deti. Zanechala list na rozlúčku a zomrela vo fetálnej pozícii po otrave liekmi.

Joanne Moller mala dlhodobé psychické problémy. Trpela ťažkými depresiami, chronickou únavou a reumatickým ochorením. Pre samovraždené sklony bola pod ambulantným dohľadom odborníkov od roku 2007. Na poslednej návšteve u svojho lekára sa zdôverila, že si predstavuje samovraždu, no tvrdila, že nemá v pláne ju aj vykonať. 

Jej lekár zaznamenal, že odkedy vstúpila 51-ročná Joanne do menopauzy, jej psychika značne utrpela. Uvedomila si, že už definitívne nebude môcť mať deti. V tom istom období sa jej navyše rozpadol aj vzťah a cítila sa veľmi osamelo. 

Z jej listu na rozlúčku bol zámer spáchať samovraždu jasný, nechala dokonca aj detailné inštrukcie o kŕmení jej milovaného psa. Život si vzala užitím nadmerného množstva tabletiek a jej telo našli schúlené do polohy plodu v maternici

Pozrite si archívnu reportáž o prípadoch, keď si ženy tehotenstvo vyfantazírujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy