Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zverejnil fotku zle zaparkovaného auta. Jeho majiteľ ho za to dobil
Zdielať na

Zverejnil fotku zle zaparkovaného auta. Jeho majiteľ ho za to dobil

PREŠOV / Na stole prešovského krajského súdu skončil prípad dvoch Popradčanov. Nepáčila sa im fotografia na sociálnej sieti. Mladíka, ktorý odfotil auto jedného z nich pri nesprávnom parkovaní, fyzicky napadli. Video, ktoré útok zachytáva sa dostalo do rúk policajtom a mladíci skončili v policajnej cele.

Napadnutie mladého muža je zachytené na videonahrávke.  Po tom, čo sa dostala do rúk policajtom, zadržali a obvinili dvoch Popradčanov. Lukáš a Tomáš skončili v policajnej cele a boli predvedení pred súd. Podľa jeho rozhodnutia mali byť stíhaní za mrežami, no s tým ani jeden z nich nesúhlasil. Išlo o neverejné pojednávanie. Konalo sa za zatvorenými dverami a bez prítomnosti obvinených. Tí sa už iba dozvedeli rozhodnutie súdu. "Sťažnosti v oboch prípadoch zamietol ako nedôvodné," vyjadrila sa Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešove. 

Obaja mladí muži ostávajú preto za mrežami. Podľa rozhodnutia súdu existuje dôvodná obava, že by mohli pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Policajti ich obvinili zo zločinu vydierania. "Devätnásťročného poškodeného mali násilím a hrozbou ďalšieho násilia nútiť stiahnuť príspevok na sociálnej sieti a pritom mu mali spôsobiť zranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní," povedal Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. 

Súd v tomto prípade nepovažoval za dostatočné, aby sa zaviazali písomným sľubom, že povedú riadny život a takisto nesúhlasil, aby bolo väzobné stíhanie nahradené peňažnou zárukou, takzvanou kauciou.

Zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy