Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Auto narazilo do motorky, na ktorej sedel mladý záchranár. Vodiča rozptýlil ovad
Zdielať na

Auto narazilo do motorky, na ktorej sedel mladý záchranár. Vodiča rozptýlil ovad

POLOMKA / Pri vážnej dopravnej nehode vodič osobného auta prešiel do protismeru a nabral prichádzajúcu motorku, na ktorej sedel 25-ročný záchranár aj s priateľkou. Obaja skončili po nehode v nemocnici. K nehode by pritom nemuselo vôbec dôjsť, nebyť hmyzu.

Mladý záchranár a jeho priateľka sa viezli na motorke, keď im za Polomkou na Horehroní náhle do jazdnej dráhy vbehlo modré osobné auto. Motorkár sa snažil nehode vyhnúť a tak strhol riadenie, na čo skončili prevrátení v priekope. "Vodič sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, prešiel do protismeru, kde zachytil zrkadlom oproti idúci motocykel," vyhlásila hovorkyňa krajskej polície Mária Faltániová. 

"Po príchode na miesto bolo zistené, že sú dve zranené osoby, zasahovalo šesť príslušníkov a dva kusy techniky," uviedol hovorca hasičov Michal Glemba. Mladý pár utrpel zranenie ramena a po prvotnom ošetrení ich previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. 

Pozor na hmyz

Vodičovi osobného auta na mieste zadržali vodičský preukaz. Policajtom tvrdil, že mu cez otvorené okno vletel počas jazdy dovnútra ovad a tak sa viac ako na cestu sústredil na hmyz lietajúci pri prístrojovej doske. Nepozeral pred seba a kým si všimol, že prešiel do protismeru, kolízii s motorkou už zabrániť nestihol.

Podobný prípad sa stal aj v Novej Bani na ceste R1, kedy vodičovi kamiónu tiež vletel do kabíny hmyz. Nevšimol si hrboľ na ceste a s 20 tonovým nákladom sa prevrátil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy