Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Za nehodu kamiónu vraj môže hmyz
Zdielať na

Za nehodu kamiónu vraj môže hmyz

NOVÁ BAŇA / Kuriózna nehoda sa stala na ceste R1. Kamión, ktorý mal naložených takmer 20 ton dreva, sa pri nehode prevrátil a skončil na kraji cesty. Samotný šofér tvrdil, že do kabíny mu vliezol hmyz a odpútal jeho pozornosť.

Niekoľko tonový náklad viezol 26-ročný vodič do Banskej Bystrice, nezvládol ale vjazd do ostrej zákruty. Náklad rozkolísalo a na boku cesty skončil celý kamión. Na ceste podľa vodiča bol hrb, ktorý spôsobil preváženie vozidla. 

Policajtom, ktorí prišli na miesto tvrdil, že sa mu do kabíny počas jazdy dostal hmyz, ktorý rozptýlil jeho pozornosť. Cestu pred sebou si tak prestal všímať. Mladý muž sa z prevrátenej kabíny dostal cez rozbité čelné sklo. Vyviazol s ľahkým zranením dolnej končatiny. Zasahovali aj hasiči, keďže na mieste hrozil únik pohonným hmôt do potoka. "To sme zamedzili, mal tam 400 litrov pohonných hmôt," uviedol Jozef Bóna, veliteľ zásahu. 

Celý náklad museli najskôr preložiť na druhý pristavený kamión až potom mohli havarovaný nákladiak postaviť späť na kolesá. Pre nehodu, pri ktorej policajti vyčíslili škodu na viac ako 7000 eur, museli v tomto úseku obmedziť premávku. Vodič okrem zranení dostal aj 200 eur pokutu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy