Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po diaľnici letel 233 kilometrov za hodinu. Ponáhľal sa vraj na súd
Zdielať na

Po diaľnici letel 233 kilometrov za hodinu. Ponáhľal sa vraj na súd

ŽILINA/TRENČÍN / Diaľniční policajti v utorok namerali na diaľnici D1 štyroch vodičov, ktorí prekročili maximálnu povolenú rýchlosť o viac ako 70 kilometrov za hodinu. Argument, ktorý jeden z vodičov uviedol, policajtov nepresvedčil a za divokú jazdu draho zaplatil. S pokutou obišli aj ďalší vodiči.

Polícia na sociálnej sieti informuje, že 27-ročnému Jakubovi zo Žiliny na červenom BMW namerali rýchlosť jazdy 233 kilometrov za hodinu. Vodiča následne zastavili, ale alkohol mu v dychu nezistili. Dôvod rýchlej jazdy policajtov ani v najmenšom nepresvedčil. Tvrdil, že sa ponáhľal na súd a priestupku si bol vedomý. "Za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti na diaľnici diaľniční policajti vodičovi uložili najvyššiu možnú blokovú pokutu, akú je možné uložiť na mieste a to 800 €," uvádza polícia na svojej stránke. 

Len o niekoľko hodín musel hlboko do vrecka siahnuť ďalší cestný pirát. Prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti policajti zaznamenali u 49-ročného Bardejovčana Rudolfa na vozidle Audi. Ten išiel iba o niečo pomalšie, 212 km za hodinu. Prekročil tak maximálnu povolenú rýchlosť na diaľnici o 82 km za hodinu. Policajti uložili vodičovi blokovú pokutu 700 eur. 

"V ten istý deň vo večerných hodinách diaľniční policajti namerali ďalších dvoch vodičov, ktorí mali ťažšiu nohu a dupli na pedál,"  informuje policajná hovorkyňa Elena Antalová. Vodič Volkswagenu z okresu Púchov jazdil rýchlosťou 202 km za hodinu a vodič Chevroletu z Bratislavy, ktorý jazdil rýchlosťou 213 km za hodinu. V oboch prípadoch im uložili najvyššiu pokutu. Diaľniční policajti budú v kontrolách merania rýchlosti jazdy pokračovať aj naďalej. Uviedli tiež, že rýchla jazda je jedna z najčastejších príčin zavinenia dopravných nehôd.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy