Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nezvestní tínedžeri zanechali list na rozlúčku. Polícia prosí ľudí o pomoc
Zdielať na

Nezvestní tínedžeri zanechali list na rozlúčku. Polícia prosí ľudí o pomoc

LUČENEC / Od utorka policajti z Lučenca pátrajú po dvoch tínedžeroch. Šestnásťročná Sára a sedemnásťročný Matej sa pobalili a odišli z domu. Mali zanechať aj list na rozlúčku.

Po dvojici študentov začali policajti pátrať okamžite po tom, ako ich nezvestnosť nahlásili rodičia. Existovala totiž dôvodná obava, že Sára a Matej si chcú siahnuť na život. Mali to napísať v listoch na rozlúčku. Podľa zdroja blízkemu vyšetrovaniu Matejovmu otcovi zmizla aj legálne držaná zbraň. "Áno, má zbraň. Môj syn je s ním kamarát. Dúfam, že nespravíte dáku blbosť Matej. Vráťte sa domov k rodičom, máte život pred sebou," napísala na Facebook matka Matejovho kamaráta.

Túto informáciu polícia zatiaľ nechcela komentovať ani potvrdiť. V teréne bolo včera približne 40 policajtov a záchranárov z Gabčíkova. Až do neskorých nočných hodín prehľadávali nielen centrum mesta, ale aj lesy, či okolie priehrady. Študentov hľadali aj z výšky. Priletel vrtuľník ministerstva vnútra. V stredu ráno od šiestej policajti z Lučenca v pátraní opäť pokračovali.

Po zverejnení informácií o nezvestnosti sa polícii začali ozývať svedkovia. Jedna z nich tvrdí, že dvojicu videla okolo dvanástej popoludní na železničnej stanici v Lučenci, sadli vraj na vlak smerujúci do Bratislavy.  "Ja som čakala na vlak a oni si kupovali lístky. Ja som toho chlapca poznala, lebo je prvák na našej škole. Mali zložené veci na takom stolíku. Že isto niekam cestujú. Zobrali si veci a išli na ten vlak," hovorí študentka Viki.

Študenti si zobrali finančnú hotovosť, Matej má so sebou aj mobil. Ten je ale vypnutý. 

Majú pri sebe tmavomodrý ruksak s bielymi hviezdami na prednej strane, šedo-čiernu cestovnú tašku, tmavozelený stan a tmavozelený spacák. Obidvaja majú dlhšie vlasy. Matej je vysoký 175 centimetrov, Sára 165 centimetrov. Polícia žiada o pomoc občanov. Ak ste ich niekde zahliadli, volajte linku 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy