Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Zabil svoje deti a potom aj seba. So ženou sa nevedeli dohodnúť na opatrovníctve
Zdielať na

Zabil svoje deti a potom aj seba. So ženou sa nevedeli dohodnúť na opatrovníctve

SANTA ROSA / Polícia v kalifornskom meste Santa Rosa rieši tragický prípad vraždy dvoch malých detí. S najväčšou pravdepodobnosťou zabil 6-ročnú dievča a 18-mesačného chlapca ich vlastný otec, 40-ročný Alvaro Camara.

Polícia je presvedčená, že Alvaro Camara na Deň otcov zavraždil svoje deti, píše denník Daily Mail. Ide zrejme o tragické vyústenie sporu o opatrovníctvo detí, na ktorom sa nevedel dohodnúť so svojou manželkou. Po rozchode už pol roka nežijú v spoločnej domácnosti. V nedeľu trávil Deň otcov so svojimi deťmi, večer ich mal priviezť späť manželke, no nestalo sa tak. 

"Žiadala som o pomoc pri nespočetných príležitostiach a veľa, veľa, veľakrát boli moje deti v nebezpečenstve, keď boli v otcovej opatere, no nikto mi nikdy nepomohol, keď som ich potrebovala ochrániť," vyjadrila sa nešťastná matka.  

Policajti našli Camara a deti v jeho dome. Muž sa obesil v spálni, mŕtve telá jeho detí boli pri ňom. Polícia zatiaľ nezverejnila, ako muž zniesol svoje deti zo sveta. Susedia vypovedali, že Camara býval v štvrti len pár mesiacov, no viackrát už boli svedkami veľmi hlasnej hádky medzi ním a jeho manželkou. "Je to absolútna tragédia, vidieť, ako dve malé deti prišli o život pre spor o opatrovníctvo," vyjadril sa miestny vyšetrovateľ, John Cregan. 

"Bol skvelý, keď mal deti na návšteve, jazdili spolu na bicykli a brával ich do parku, takže ja fakt nechápem. Proste nikdy neviete, čo je v ľuďoch," hovorí o Camarovi jeho suseda, Julia Poncia.

Matka detí si pre ne prišla o siedmej večer, no na jej klopanie nikto neodpovedal. Zavolala políciu, no príslušníci skonštatovali, že v dome je tma a ticho a otec si zrejme s deťmi výlet na Deň otcov predĺžil. Vrátili sa až na druhé ráno s ustarostenými príbuznými. Cez okienko v kúpeľni uvideli telá. 

Suseda, ktorá býva vo vedľajšom dome, tvrdí, že je presvedčená, že ešte v to ráno okolo siedmej hodiny ho počula rozprávať sa s dcérou. Iný sused sa vyjadril, že Camara pôsobil cez víkend veľmi nervózne. "Všimli sme si, že posledných pár dní bol nesvoj, keď sem polícia z času na čas prišla, no k deťom bol vždy veľmi dobrý," povedala suseda Carrie Buchholz.

Camara bol ženatý 8 rokov, rozvodové papiere vyplnili len pred pár mesiacmi. Polícia tvrdí, že je ešte predčasné hovoriť, že ak by zakročili večer tvrdšie, mohlo sa to pre deti skončiť inak. "Stále skúmame časový horizont udalostí, ktorý určí, kedy naposledy niekto deti videl a kedy došlo k tragédii," uzavrel vyšetrovateľ  Cregan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy