Polojasno
16°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Ja som tu Hitler, kričal muž, ktorý vtrhol do cudzieho domu. Stíhať ho budú na slobode
Zdielať na

Ja som tu Hitler, kričal muž, ktorý vtrhol do cudzieho domu. Stíhať ho budú na slobode

Archívna reportáž

SNINA / Do domu k matke a jej deťom údajne vtrhli dvaja muži, pričom jeden z nich kričal: Ja som tu Hitler, aj som tu šéf, ja ťa tu dobijem. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry oboch obvinil z prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu porušovania domovej slobody.

Rozhodol však, že obaja budú stíhaní na slobode a zo zadržania ich prepustil. Podľa špeciálnej prokuratúry dôvod na väzobné stíhanie obvinených v tomto prípade nebol. 

"Vo veci sa koná, vykonávajú sa úkony. Návrh na väzbu nebol podaný, keďže neboli naplnené dôvody na väzbu," vysvetlila hovorkyňa špeciálnej prokuratúry, Jana Tökölyová.

Zachránila ich polícia

"Ja som Hitler, ja som tu šéf a všetkých vás dobijem," s týmito slovami vtrhol muž spolu so svojimi dvomi kamarátmi do domu, kde bola matka a jej deti, pričom najmladšie bolo len dvojtýždňové bábätko.

Muži vtrhli do domu krátko pred ôsmou večer. Pani Nadežda bola doma sama, len so svojimi deťmi. "Ty k...a jedna, ty špinavá cigánka, poď von, nech ťa dobijem, nech ťa zabijem. Ja som tu Hitler, aj som tu šéf, ja som tu pán, ja vás dobijem, ja vás všetkých dobijem,"vykrikoval jeden z troch mužov. 

Nadežda sa so svojimi deťmi schovala do kúpeľne a dúfala, že ich nenájdu.

"Policajti nám zachránili život," hovorí Nadežda a zhoduje sa s ňou celá rodina. Nebyť rýchleho zásahu polície, muži by ich v kúpeľni skôr či neskôr objavili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy