Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Do domu, v ktorom bola len žena s deťmi vtrhol so slovami: Ja som tu Hitler!
Zdielať na

Do domu, v ktorom bola len žena s deťmi vtrhol so slovami: Ja som tu Hitler!

SNINA / Traja chlapi vtrhli do domu, v ktorom ohrozovali ženu a jej deti. Žena tvrdí, že prežili len vďaka rýchlemu zásahu policajtov. Prípad už prevzala aj NAKA.

"Ja som Hitler, ja som tu šéf a všetkých vás dobijem," s týmito slovami vtrhol muž spolu so svojimi dvomi kamarátmi do domu, kde bola matka a jej deti, pričom najmladšie bolo len dvojtýždňové bábätko. 

Muži vtrhli do domu krátko pred ôsmou večer. Pani Nadežda bola doma sama, len so svojimi deťmi. "Ty k...a jedna, ty špinavá cigánka, poď von, nech ťa dobijem, nech ťa zabijem. Ja som tu Hitler, aj som tu šéf, ja som tu pán, ja vás dobijem, ja vás všetkých dobijem," vykrikoval jeden z troch mužov. 

Nadežda sa so svojimi deťmi schovala do kúpeľne a dúfala, že ich nenájdu. Šťastím v nešťastí bolo, že sa malý, iba dvojtýždňový chlapček nerozplakal. Muži totiž boli ochotní nájsť ich a dom postupne prehľadávali. Nadežda však v snahe zachrániť seba aj deti okamžite z kúpeľne volala na políciu.

"Policajti nám zachránili život," hovorí Nadežda a zhoduje sa s ňou celá rodina. Nebyť rýchleho zásahu polície, muži by ich v kúpeľni skôr či neskôr objavili. 

Muži podľa Nadeždy neboli miestni. Tvrdí, že ide o Košičanov, ktorí susedný dom využívajú na divoké víkendové párty. Podľa všetkého išlo o jeden z takých večerov. "Niektorí holohlaví. Jeden bol potetovaný. Veľmi som sa bál o súrodencov, o mamu najviac," opisuje syn Dušan. 

Agresívny aj po zadržaní

Násilnosti však podľa Nadeždy neskončili ani po zadržaní. Jeden z mužov mal podľa jej slov vystrájať aj v aute. "Niečo im spravil s baterkou. Potom štartovali len na káble policajti," hovorí.

Muži skončili v cele policajného zaistenia na oddelení v Snine. Prípad prevzala aj NAKA. "Môžem potvrdiť, že prípadom sa naozaj zaoberá NAKA ako rasovo motivovaným trestným činom," povedal Martin Wäldl, hovorca Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy