Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zlodeji, ktorí ukradli 34 tisíc eur, sa ukrývajú v lesoch. Sú ozbrojení a nebezpeční
Zdielať na

Zlodeji, ktorí ukradli 34 tisíc eur, sa ukrývajú v lesoch. Sú ozbrojení a nebezpeční

TRENČÍN / V obci Horné Srnie pri Trenčíne došlo v pondelok ráno k ozbrojenému prepadu vozidla Slovenskej pošty. Polícia stále pátra po lupičoch, ktorí sa mali násilím zmocniť veľkej sumy peňazí. Podľa svedkov ušli do hôr na terénnej štvorkolke.

Stalo sa to v pondelok pred siedmou hodinou ráno v obci Horne Srnie v Trenčianskom okrese. Pred budovou miestnej pošty zastavila žltá dodávka. V nej doviezli peniaze určené na vyplácanie dôchodkov či sociálnych dávok. Na tento okamih čakali lupiči.

Páchateľmi majú byť muži na terénnej štvorkolke. Podla informácií od zdroja blízkeho polícii mali zamestnancom pošty z rúk vytrhnúť vrece s peniazmi a následne ujsť na neznáme miesto.

"Slovenská pošta zaznamenala lúpežný prepad vozidla poštového cestného kurzu," informovala hovorkyňa Slovenskej pošty, Martina Macková. 

Lupiči boli pravdepodobne traja a minimálne jeden z nich bol podla nášho zdroja ozbrojený krátkou zbraňou. Keď sa zmocnili peňazí, mali na terénnej štvorkolke ujsť po poľnej ceste do neďalekých lesov. Polícia ihneď spustila pátranie. Povolali aj vrtuľník.

"Polícia nás poprosila o súčinnosť, ktorá spočívala vo vyhlásení oznamu, ak niekto vie o červenej štvorkolke, ktorá sa pohybovala v okolí v predchádzajúcom čase, aby dali o tom informáciu," povedal starosta obce Horné Srnie, Jozef Húserka. 

Sumu, s akou lupiči ušli, polícia i Slovenská pošta taji. Malo by však ísť o tisíce eur. Či však z ukradnutých peňazí aj niečo budú mať, je otázne.

„V prípade akejkoľvek nedovolenej manipulácie s bezpečnostnými prepravnými kontajnermi, v ktorých sa nachádza hotovosť sa okamžite aktivujú farbiace moduly, ktoré bankovky znehodnotia,“ doplnila Macková. 

O lúpeži pred poštou hovorí celá obec. Niektorí občania stále čakajú na dôchodky.

"Páchateľom uvedenej lúpeže hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," informoval policajný hovorca v Trenčíne, Pavol Kudlička. 

Po lupičoch pátrajú už aj policajti v Českej republike. Portál iDNES.cz informuje, že do pátracej akcie je zapojených viac ako sto policajtov. Podľa zlínskej policajnej hovorkyne, Moniky Kozumplíkovej hľadá troch zlodejov 120 policajtov zo Zlínskeho, Moravskosliezskeho a Juhomoravského kraja.

"Pokiaľ by sa niekto stretol s týmito mužmi, je nevyhnutné, aby sa nesnažil ich zastaviť, ale aby telefonoval na políciu a riadili sa jej pokynmi," vysvetlila Kozumplíková. 

"Miestna obec vyzývala ľudí, aby zbytočne nevychádzali von a nepohybovali sa v lesoch," ozrejmil jeden z miestnych obyvateľov obce, v ktorej po lupičoch pátrajú. 

Po ozbrojených lupičoch intenzívne pátra aj polícia na slovenskej strane, ktorá do lesov v okolí Horného Srnia vyslala vyše 60 príslušníkov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy