Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Z dobrovoľných hasičov sú hrdinovia. Mladíka vytiahli z horiaceho auta
Zdielať na

Z dobrovoľných hasičov sú hrdinovia. Mladíka vytiahli z horiaceho auta

GALANTA / Len 21-ročný mladík, otec niekoľkomesačného bábätka, narazil vo veľkej rýchlosti do stromu za obcou Jelka. V aute, ktoré po náraze začalo horieť, zostal zakliesnený a nevedel sa dostať von.

Ak by vodičovi v pondelok večer nepomohli dobrovoľní hasiči, otec Jozef a syn Kristián Kvardovci, ktorí počuli náraz, pravdepodobne by v aute zhorel. Podľa obyvateľov sadol za volant auta po tom, ako v krčme popíjal. Dedinčania tvrdia, že cez obec išiel rýchlosťou minimálne 120 kilometrov za hodinu, čomu nasvedčuje aj stav auta po náraze. 

"Vozidlo začalo následne horieť, takže sa vrátili pre svoju techniku, vrátili sa na miesto udalosti a začali hasiť. My keď sme prišli na miesto, tak už boli ukončené hasebné práce, osoba bola odovzdaná do opatery zdravotnej záchrannej služby," povedal veliteľ zásahu, Ladislav Györög. 

Šoféra vytiahli z vraku v poslednej chvíli miestni dobrovoľní hasiči. So zraneniami ho previezli do nemocnice. Auto úplne zhorelo. Mladíkovi po odobratí krvi zistili viac ako 2 promile alkoholu. Vodič je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Hrozí mu ročné väzenie.

"Po nehode bola mladému vodičovi odobratá krv, v ktorej bolo zistené 2,12 promile alkoholu. Vodič je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila hovorkyňa polície v Trnave, Mária Linkešová. 

"21 - ročný muž utrpel úraz hlavy, bol pri vedomý a záchranári ho po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Galante," vysvetlil hovorca záchranárov, Boris Chmel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy