Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Tragická dopravná nehoda si vyžiadala jeden život a troch zranených
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda si vyžiadala jeden život a troch zranených

VEĽKÝ KÝR / Pri tragickej nehode osobných áut na ceste medzí Brančom a Veľkým Kýrom, zomrel 77-ročný dôchodca. Autá do seba čelne narazili potom, čo jedno z vozidiel prešlo do protismeru.

Nehoda sa stala na rovnej ceste, keď 62-ročný vodič z ničoho nič prešiel do protismeru a následne sa zrazili pravými stranami. Vodič dodávky, ktorá išla oproti sa ešte snažil vyhnúť nárazu čo sa mu už nepodarilo. Na mieste zasahovali tri záchranky, zranených previezli do okolitých nemocníc. Posádka dodávky sa zranila ľahšie, vodič z druhého auta mal ťažké zranenia. 

Zrážka autá úplne zdemolovala a dodávka sa prevrátila nabok. V dodávke sedel 30-ročný vodič, ktorý v aute viezol aj svorka. Hovoril o tom, že vozidlo pred sebou uvidel až v poslednej chvíli. V druhom vozidle okrem vodiča sedel aj 77-ročný spolujazdec, ten zostal vo vnútri zakliesnený. 

"Na jeho vyprostenie sme museli použiť hydraulické náradie," uvádza veliteľ zásahu Juraj Šinkora. Troch zranených ľudí záchranári previezli do nemocnice, spolujazdcovi z osobného auta už pomôcť nedokázali, bol na mieste mŕtvy. Okolnosti zrážky polícia vyšetruje, a zisťuje aj to prečo vodič prešiel do protismeru. Zatiaľ odobrali vzorky vodičom na kontrolu prítomnosti alkoholu v krvi. Podľa predbežných istení to ale vyzerá tak, že chybu spravil vodič osobného auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy